fredag 17. februar 2012

VM i arroganseboard

Mange var vi som hadde gledet oss til VM i spektaculær idrett på "hjemmebane i Wyllerløypa". Litt leit at alle nordmenn svikter i innledende runder, men når de en etter en står frem på TV og sier "det er jo bare et av mange renn"- og smiler bort sportslig fadese,  så viser det hvorfor denne delen av idrettsfamilien er litt "på siden" av resten av norsk vinteridrett.

Slik var det også på 80-tallet da windsurfing utviklet seg i "bølge nr 2" . De mest "sære" satt og ventet speidende på Lista eller Solastranden på "bølgene som ikke kom" istedet for å ha fokus og delta på de arrangementer fantes , og som frivillige innenfor idrettsorgansisasjonene satte opp - enten det var eurofuncup, Milk Festival eller svenske course-races. Det førte til at all arrangementsfokus forsvant på 90tallet og først nå er på vei opp igjen.. Folk gadd ikke i lengden å drive frivillig arbeid uten at utøverne stillte opp også!

At endel av de beste brettkjørerne i norge prioriterer film-jobber  i USA eller er slitne etter X-games i januar får så være. Jeg lider litt med landslagsjefen som sikkert bakser med en gjeng super-individualister som hverken har fokus før VM eller rett før de kaster seg utfor. Jeg ser på øynene at her mangler det konsentrasjon og fokus for å levere resultater! Og med så høyt nivå det er blitt på snowboard, så er en hånd i bakken nok til å sende folk ut i innledende runder...  

Kanskje noe av "opptrekk"-kraften som man trenger for et mesterskap lå i  utfordringen med at det manglet hovedsponsor - selv om markedet er internasjonalt og de sikkert forsøkte sterkt å få "nye utenfor sporten" til å backe inn. Det er jo grenser for hvor mye penger det kan melkes fra board-produsentene eller saggeklær-produsenter .....

Men at Oslo by eller vertskapslandet Norway, som hadde stillt garantier på 28 mio for dette arrangementet ikke er "synlig" engang på logoen til arrangementet er både frekt og unødvendig arrogant. Og når arrangørene får seg til å si at det ikke er så farligat de ikke fikk inn hovedsponsor - da de hadde kommunal garanti som sikrer arrangementet, så er ikke det bra! Dette kommer til å skade andre idrettsarrangemneter som trenger et godt samarbeid med Oslo kommune i fremtiden!



NRK forsøker å dekke arrangementet mediamessig og få fokus på oslo by i vinter-prakt. En helikoptertur (ikke spør om kostnad) krinset i ring over "bjørvika"  med fokus på Operabygget igår, hadde logo og resultater som en "blokk" i midten av TV-bildet - som dekket selve Opera-bygget og viste bare fæle byggeplasser i randsonen mens supersportysøte Anne Remmen oppsummerte hvorfor alle nordmenn kom rett utenfor kvalik... det ble liksom stang ut uansett på hvilket ben alle forsøkte å legge tyngden på denne torsdagen - et år etter tidenes nordiske VM-fest i oslo....

Men vi som er opptatt av idrettsestetikk, akrobatikk og performance på høyt internasjonalt idrettsnivå skal sikkert ta bussen inn til Wyller i helgen for å se på utenlandske fokuserte utøvere allikevel.
Men jubelbruset for nordmenn eller arrangørene kommer til å mangle. Selv om mikkel rev bangbang skulle dukke opp en uke for sent til kvalik og vise kulskap på TV intervju på "hjemmebane".

Men det er viktig at vi får bekreftet at Wyller anlegget er ideelt for å kunne ha sloopstyle og tuben plassert der når vinter - OL i OsLo 22 kommer på plass. Men da blir det andre som har regien på arrangementet - og det kommer ikke denne kule delen av vintersportsfamilien å tape på ! Selv om XGames er kulere og involverer mere penger, så henger OL deltagelse fortsatt høyt - for endel av kidzzza. Se bare på snowboard-cross-grenen og hvordan det har utviklet seg bare siste året....tenk om Finn Aamodt hadde hatt tid til å bli sportssjef for kidzza i pipen ?

Imens kan boardgjengen bare håpe at det er noen i det hele tatt som gidder å sikre og drifte permanent sloop og pipe-anlegg hvert år i Tryvann vinterpark - noe som vil sikre treningsbane og rekrtuttering for alle snebrettkjørere som "er hjemme i norge" og ikke henger rundt pipene i colorado eller british columbia....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar