fredag 10. september 2010

Korrupsjon og politikere - hederlighet gravd ned i fjøset !!!

Siste ukes avsløringer om skipsdåpsgaver og afganske tepper er mer enn utrolig, selv om det er relativ små verdier vi snakker om.
For 10 år siden var dette diskutert opp og ned til det kjedelige i næringslivet - noe som medførte fullstendig (heldigvis) innskjerpelse på gaver, incitamenter, smøreturer etc. 2003 ble grensene definert i nye lover, og vi vet også at internregler og prosesser feks i storting/regjering og offentlig sektor ble innskjerpet. Etikk og moral ble integrert i deler av studier også først på denne tiden.

Vi som husker statsråder som rotet med taxiregninger (før kontoutdragenes tid) og som måtte avgå, eller statsråder som ikke orket å leve med mistanke om snusk hengene over seg, må få lov til å forundre oss over dagens regjeringsmedlemmer. Eller forsvarsbyråkrater som fikk ødelagt karrieren sin grunnet golftur til noen få tusenlapper- hodehugget av en forsvarsminister med korrupsjons armbånd til titalls tusen kroner på hånden! Dette er som tatt rett ut fra Animal farm - alle er like- men noen er likere
At Narvarsete forsøker seg med en "spansk en" og peker på at reglene bør evalueres/korrigeres nok en gang- viser en holdning langt utenfor egen innrømmelses-vilje. Hun har jo med vitende vilje tatt imot en stor verdi på et oppdrag hun har utført som minister!

Nå er ikke noen armbånd eller tepper det verste av denne type snusk - Senterpartiet har (viser det seg idag) fått 700.000 kr av offentlig eid energiselskaper (bl.a Troms Kraft) i ren støtte/gave.
Dette er nærmest å tolke som ren korrupsjon til et parti - gitt av en aktører i en regulert bransje - og hvor konsesjoner, tildelinger, rammebetingelser også på nye energiområder- eller bredbåndssubsidier avgjøres direkte av politikerne!
La oss håpe at politiet ser grunn til å forfølge dette!

Norske bønder er dessuten den eneste gruppen (?) som er forskjellsbehandlet positivt ifm de nye bolig-takst/ligningstakstprinsippene som den mørkerød-grønne regjeringen innfører fra 2011. Er det noen som virkelig tror at årsaken til særbehandlingen på dette området kun er normal påvirkning av Senterpartipolitikerne, eller kan det såes rimelig tvil om penger er overført til alle SP-partilag fra bondeorganisasjonene for å påvirke denne ganske ...... skatteskjerpelsen? Som på toppen Jensemann får på en utrolig måte til å høre ut som en reduksjon av folks totale skattetrykk......
Jeg tidobler min ligningsformue - og får skattestraff på sekundærbolig - men det er sikkert bare jeg som har vært "forskånet i mange år" Trøst fra røde Thorkildsen (som er tilbake med sine sleivspark etter sin barnepermisjon) tror jeg ikke jeg skal be om heller...
Hvis Senterpartiet har mottatt penger fra bondeorg og fått igjennom skattelovens paragraf 4-11, burde denne fordelen for bøndene trekkes tilbake umiddelbart! (tilog med skattefritak for utleje-enheter er gitt)

At høyres gudmor til forsvarets nye "vannskibåter" donerte gudmorgaven til redningsselskapet i Mandal - viser at det fortsatt er politikere med gangsyn og "sjøvett".
Jeg tror faktisk at hun Ine Marie Eriksen Søreide(som er i forsvarskomiteen) ville gjort dette fritt og gratis uansett tidspunkt.
Og jeg unner Foss alle de rødvinsflaskene for kvelds-foredrag han mottar likesåmye som Kristin H sine T-skjorter med protest-slogans på!

Det er å håpe at noen ved neste valg konfronterer de rødgrønne, og spesiellt senterpartiet på hva de faktisk driver med - og har gjort i mange år- og at velgerne straffer de så hardt at de havner langt under sperregrensen - i skam !

Men det som kanskje blir litt ille i fremtiden er at ministre omringer seg med enda flere "mennesker" og "murer" rundt seg- og våger å si enda mindre i det offentlige rom i frykt for å si og gjøre noe galt. Det er alltid lettere å peke på en assistent som har ansvaret for "prosessen med gaver til statsråden" hvis rolexen er glemt igjen i en skuff på .....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar