mandag 12. mars 2012

Holmenkollsøndagens landing på kulen 2012

Holmenkoll-søndag midt under hopprennet mars 2012; 10.000 tilskuere mot vanligvis 30-50.000 ! Og på 60års jubileumet til da det var 120.000 i bakken ! Er det mulig??  Det var så tynt og glissent at det bare er  trist å se på tribunene på denne solrike søndagen i mars 2012!

Skiforeningen trodde at billettpris på minimum 450,- og 6-700,- for plass i solen,  var greit for folk flest... Familiekostnad et par tusen kroner for et par timer - selv uten tåke....
Oslos skiglade publikum ga klar melding om at en slik arroganse og grådighet ikke er noe særlig - smertegrense for de fleste går langt under dette prisnivået -  selv om det var morro at bikkja i bakken var tilbake!

Tror at det skal endel ydmykhet og fingern i sneen til for å snu dette !
Om ikke skiforeningen evner å tenke nytt, så får kommunen trå til med hjelp, pådriverskap og  få inn sine representanter i neste års arrangementskomitee. Oslo som by kan bare ikke "skusle bort" vår "nasjonaldag i vårsola! Investerte ikke kommunen en milliard ekstra i anlegget der opp foran VM for et år siden ??

Sååå gøy er det heller ikke å se østeuropeiske skinnmagre-aneroxi -hopputøvere fighte med radmagre trøndere og en idrettsorganisasjon som ikke evner å innføre vektklasser i sin idrett.... og med et poengsystem de fleste har litt problemer med å forstå - inkludert speakeren..... At ryktene om kalde og slappe standard-pølser til bensinstasjonpriser viser at her er det "strammet inn" på alle muligheter for andre å tjene noen penger.. jeg tror de fleste vil ha tilbake pølse&vaffel-stasjonene som startet helt nede på Gressbanen - og plassert hver km nedover holmenkollveien i hageporter og brøytekanter. Det  var med å gi viktig lokalt engasjement samt penger til vestre akers idrettsklubber i mange år!!

De fleste som kom seg opp i kollen denne helgen i mars 2012 tok nok med seg flaggene og heiet på de superpositive skijentene våre oppe ved frognersetern istedet for. Dobbelt morro for brøkdelen av kostnaden!
Mangler bare at  skiforeningens strategi-utvalg finner ut hvordan man lager inngangsbiletter til 5-mils løypa der oppe da og samarbeider med vinmonopolet om skjenke-avgifter på det som er i termosen.....

Imens heier jeg på ski-jentene + Røa`s Martin J Sundby som viste at han er på rettvei til å vinne 5mila i 2013 --))


foto: scanpix
Bare drøyt 10.000 mennesker bivånet hopprennet i Holmenkollen søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar