tirsdag 6. mars 2012

SV - Sentralstyrt Valgdirektiv godt under sperregrensen

Siste ukers ganske oppsiktsvekkende sak rundt Audun Lysbakkens evne til å lede et departement etter norsk lov topper seg inn mot SVs landsmøte og valget av ny leder  - Får Lysbakken en spissrotgang gjennom menigheten - eller blir det en ren hyllestmarsj regissert av kamerat Napoleons meningsfeller - eksisterende og fremtidige museumsvoktere ??


Med Kristin Halvorsen som overveldende og varmeste forsvarer for at SV skal banke igjennom Lysbakken som ny leder- så trumfer/truer/overstyrer  den eksisterende SV- ledelse et ledervalg som er helt etter skoleboken til sine kommunistiske forgjengere i historien - koste hva det koste vil....

En svært god regel med topplederutnevelse i næringslivet (utenfor familie-selskaper da..)  er at avgående toppleder IKKE er for innvolvert i ansettelsen av sin egen etterfølger. De smarteste holder seg rett og slett langt "utenfor" den diskusjonen! (ihvertfall hvis man har annonsert sin egen avgang)  Det blir feil rammebetingelser iforhold til den spesifikke nye person som skal etterfølge lederen og det strider mot alle generelle prinsipper om viktigheten å velge den som er best egnet av tilgjengelige antall kandidater.

Når Kristin Halvorsen legger så sterk prestige og vekt på å styre landsmøtedelegatene, så viser det den værste delen av den historisk godt dokumenterte kommunistiske praksis - som jeg trodde var et tilbakelagt praksis som selv restene etter Stalin-Russland sluttet med på 70-tallet..... ihvertfall i så åpen grad .
Dette er å detalj-styre og kneble alle hender på landsmøtedelegatene - rett og slett!  Og det setter faktisk spørsmål om SV er et parti som er tuftet på demokratiske prinsipper ! At de (SV-menigheten) godtar det er vel fordi de frykter at museums-kameratene skal bli sinte og slamre med dørene på nachspielet til helgen.... Og Jensemann kommer neppe til å stikke sin x inn i det vespebolet for å forsvare en stadig svakere trekløver-regjering....

Det nest verste med denne politiske uryddigheten er at det kommer et år for tidlig - hadde dette skjedd våren 2013 hadde SV holdt seg godt under sperregrensen ved valget. --))

Det verste er at usakligheten fra grunerløkka, Inga Marthe Thorkildsen ligger ganske så stille i sivet - og er sikkert klar nok til å posisjonere seg frem i front når alle de andre "har spilt seg selv ut over sidelinjen"..... jeg har litt for mange avisutklipp fra hennes utrolige utspill i ammetåke og barnepermisjon de siste par årene.... og desverre er det en fare for at hun kan skrike SVover sperregrensen på et drøyt år - og det synes jeg ikke SV fortjener...

men Audun Lysbakken bør ikke få sjansen engang.... saken lukter langt mere enn noen få penger til en ærlig jenteforsvarssak... jeg sitter på følelsen at det blir mange råtne egg som skal ut av denne relativt korte - men akk så alt for lange-  perioden  for SV i maktens korridorer - SV var rett og slett ikke moden og voksen nok til å være i posisjon slik de fikk muligheten etter stortingsvalget 2005 !!La oss derfor slå ring rundt ærlige tillitsvalgte, uavhengig av politisk farge, men folk og partier som ikke ser forskjell på landets interesse og sitt eget tilbestehavende- få dem inn i skammekroken fort som .... og la oss minne dem om dette ved hver eneste debatt og media-mulighet helt frem til valget 2013 og valget 2015 og valget 2017....det var den siste fyrtårnutblåsing i LYSiBAKKEN-saken fra en beskjeden enkel Friherre W.

.....men en liten etter-refleksjon med oppslaget i VG er på sin plass....
oppdatering 10.mars; bekrefter vel at når det lukter ille er det mer dritt i vente:
Saken om Lysbakken går fra enkelthendelser til å vise en bred kultur i et lite "valgforbund" som med Jensemanns hjelp har klart å være i maktposisjon siden 2005. Jeg grøsser og skjemmes på demokratiets vegne! Er det bare Erik Solheim som har vært edrue de siste årene, eller får vi opp en bistandstildeling til en kommunistisk sub-geriljagruppe der også??

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10070233Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar