tirsdag 24. mai 2011

Kongepuddel?

Idag avsløres en 5 år gammel hemmelighet godt regisert av Erling Kagge og hans forlag.
Imponerende hvordan de ha klart å skvise maks ut av sitronen - for å selge noen 10tall-tusen ekstra bøker.
Da Kagge startet sitt forlag for 10 år siden så var det ambisjoner om å få inn innovasjon og nye salgskanaler i forlagsbransjen. (salg via dagligvarehandelen)  Det ble vel gasnke raskt med et forlag som var litt mer kreativ i reklame og PR stuntene i jakten på å selge noen flere bøker i det tidsrommet som markedet aksepterer en ekstrem høy papir-pris!

La oss konkludere med at han ikke har bidratt med vesentlig endring av adferdsmønster eller adferdsvolum i det norske litteraturmarkedet på disse 10 årene. Fortsatt kjøpes det 4 bøker pr år pr nordmann, og prisnivået er rundt 200,- pr tittel. Altså halvparten av den prisen (390) de fleste bøkene legges ut for salg til..... og som er grunnlaget for innkjøpsordningen av papir ! Det koster ganske mye å bli kvitt papir på mammuttsalget!

Kunne ikke Kagge tenke litt på hvordan han kunne endret e-bok markedet istedet for? Stått opp for at innkjøpsordningen ble støtte pr forfatter istedet for støtte til trehugst og papirbokproduksjon?

Da kunne han blitt titulert som konge av puddlene i langt videre kretser enn fi den norske forlagsbransjen....

----og for de som trodde det var meg og ikke Per Kristensen som var "anonym", vil jeg herves meddele at jeg fortsatt er rimelig "anonym", men tester ut hvordan overskrifter får opp klikk-raten i sosiale medier og i bloggverden utenfor den rosa! Jeg vil fortsatt være anonym, for makan til "luften ut av ballongen" som vi vil oppleve fremover, er det lenge til det norske pressekorps får se .... --)) W

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar