torsdag 19. januar 2012

MAKT GrISKE !

Bølgene om Statsråd Giske sin mer eller mindre utilbørlige påvirkning i saken om A-pressens salg av TV2 til Egmont, ruller videre.
 
Giske hadde en "strålende skoleflink" presentasjon idag med politisk polemikk i beste form fra Stortingents talerstol om hvordan statlig eierskap skal utføres. Etter 15 minutter forsvars- og opplæringstale kommer i beste fall 2 setninger med et snev av ydmyk innrømmelse på litt feil håndtering i denne saken.
Noen som trodde en maktgrådig ambisiøs statsråd ville vise svakhet eller innrømme litt feil håndtering, eller høre at at eierskapshåndtering ikke skal håndteres på Lorry eller via SMS?

Problemet er jo at statsråd Giske har visst lenge at TV2 var i spill/tilsalgs, og kunne ha gjort noe med dette for lenge siden. Men når man kommer så på etterskudd med å få opp gode næringsrammer for norsk eierskap av norske bedrifter, ja så blir gode selskaper solgt til utlandet. En etter en! Formueskatten for investorer kunne vært gjort noe med av de gusjerødgrønne for mange år siden!  Norvik har format, tyngde og erfaring. Når han sier han følte seg utilbørlig presset av MaktgladeGrISKE så betyr det i klartekst at her har Giske gådt over streken i sin maktiver - lukter det øl, er det sannsynlig øl på Lorry, og det er feil sted å kjøre "kamp ¨på overtid" om statlig eierskap --))( Se tidligere blogginlegg fra 7/1 også)

At statlig eierskap, og spesielt der hvor det er +50% eller i nøkkelselskaper,  i nøkkelindustrier må dette håndteres på en milimeter pinlig korrekt måte, av hensyn til andre aksjonærer i selskapene også. Hvilket omdømme får Oslo børs hvis staten med ulike departementer skal håndtere sine interesser på varierende måte, og med varierende påvirkning av børskurs/verdien av selskapene ??
Det er mulig kun stortingets Kontroll og konsitusjonskomiteen  som kan få frem hele bildet av statsråds gRiskes makthåndtering er innenfor eller utenfor akseptgrensen. Og hvorfor statsministeren er påfallende fraværende  i en av "kronprinsene"s politiske redningsaksjon....

...men om det er verd tidsbruken, som da spiser av andre viktige oppgaver nå i sluttfasen av regjeringstiden, er jeg ikke sikker på, for Trond Giske kommer helt sikkert ned med beina først en gang til !
La oss håpe hans energi brukes på bedre generelle rammebetingelser for norsk eierskap i viktige bransjer  i den nærme fremtiden  --))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar