lørdag 28. november 2009

Diskriminering med striper - uten de store oppslag!

Så konstanteres det idag at ansettelse av kvinne i 40-årene som leder av forsvarets høyskole, gikk forbi en bedre kvalifisert mann. Han var desverre 10 år eldre, og feil kjønn, hadde bygget opp den erfaringen og kompetansen som burde gi han en spennende admiralstilling.
Så kom den politiske agenda på banen, og 2x kvinnelige forsvarsministre trumfet igjennom utnevnelsen.

Hvilke signaleffekter gir det til gode mannlige soldater som har ambisjoner, tid og talent i sine beste 30- og 40 årene for å jobbe langsiktig mot å ta og få store ansvarsrsfulle lederstillinger? Brøyter du deg ikke frem til toppleder-posisjoner mens du er yngre, så kan du glemme karriereveien i forsvaret. Har vi glemt at ledelse krever også erfaring og holdninger som ofte opparbeides over år? Og noen ledere faktisk ikke er moden nok til å ta de siste stegene opp til uriaspostene før de er godt voksne i 50-årene. Ønsker vi at ledere kun skal være 30 eller 40 år, og omgi seg med "hoff av 50-60 år gamle konsulenter på hvert sitt fagområde".

I mange år hadde forsvaret gjemte resursser i krokene og på nakne baracker de siste 20-25 årene før de gikk av med pensjon. Generaler uten folk og regiment. Det er sikkert blitt ferre siste årene med nedbyggingen av forsvaret - men hvis mannlige militær-ledere blir skevfordelt på alle nivåre, så er det neppe noen over 35 år som burde unngå å søke seg ut av forsvaret... og oppleve det samme i private næringsliv sannsynligvis også. E`re mulig.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar