lørdag 28. november 2009

Snakk om dårlig forvalting av lederkompetanse, Jens!

Skrevet i etterkant, men før jeg glemmer oktober 2009 regjeringskabalen!;

Grete Faremo er som "politisk dyr" klar til å komme tilbake til politikken etter mange år i næringslivet. Det er sikkert både bra og beundringsverdig! Mange synes jo at å få kompetanse fra den private sektor, og tilogmed internasjonal kunnskap fra et av verdens ledende IT-selskaper burde styrke en regjering som skal fungere i 4 år til.
Tilogmen erfaring som styreleder innen helsevesenet, hvor utfordringer står i kø som på mosseveien, er et funn å få rett inn i kretsen rundt Jens Stoltenberg.
At hun "gidder" å gå ned til 1/3 i lønn, sannsynligvis dobble arbeidstimer og få medias krasse blikk over sine skuldre i 24 timer i døgnet. Det står det respekt av Grete Faremo, selv fra folk utenfor AP kretser!

Samtidig så har den tidligere Bergenspolitiker AG Strøm-Erichsen fått rikspolitisk erfaring som forsvarsminister i 4 år. Og har blitt kjent med organisasjon, snudd de politiske stener ifm innkjøpsskandaler, organisasjons-endringer og oppdrag i utlandet. Etter et år hvor hun i media fremstod som "på opplæring" og med få uttalelser om hva som var bra, nødvendig og riktig, så har hun vært klar tydelig og forsvarsmessig kunnskapsrik de siste årene.
Jeg antar at det tar 1-2 år for ny forsvarsminister å bli "varm i stolen" og posisjonere seg inn blandt generaler og byråkrater med ulike agendaer..

Så gjør Jens Stoltenberg det sjakktrekket å få inn Faremo inn i sin ledergruppe- men hverken som naturlig helseminister, IT minister, fornyingsminister eller næringsminister, men som forsvarsminister!! Snakk om å neglisjere muligfheter for WinWin! Forsvarer er et område hvis hun i første intervju på NRK avdekket at hun ikke visste så mye om forsvaret, men var glad for mye god kompetanse rundt seg i departementet, samt å være tilbake i politikken. Men at hun ville reise land og strand rundt for å for å hilse og bli kjent med forsvaret (og de som er igjen- på de plassene som er under nedleggelse) ! Jeg syntes synd på Grete Faremo da!

Er leder-kvalifikasjon idag at man kommer "utenfra med minst mulig relevant" erfaring og kunnskap? Og kan bruke 1 eller 2 år på opplæring som statsråd før man leverer! Og i den første fase er så stille og fraværende som mulig, for å legge opp det taktiske spillet i neste fase?

Det er ganske utrolig at Jens Stoltenberg slipper unna mere kritikk for å forvalte lederkompetanse så dårlig. Så vannskelig kan det ikke være å få topp mennesker på de riktige plassene heller! Hvorfor skal topp mennesker alltid havne på andre plasser. Regjeringsarbeide bør jo ikke være "voksenopplæring" heller...... Er`e mulig......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar