onsdag 27. april 2011

Formelen for Tillit : T = (K + P + I) / S

Så enkelt kan matematikere gjøre det, og gode kommunikatører formulere det. Paal Leveraas skriver gode ukebrev på sin lederblogg!
 http://leveraas.us1.list-manage2.com/track/click?u=347302357e4dfa7c8ecaee4ec&id=1627d5044b&e=3701f9b72e

T = (K + P + I) / S
   (Eller: T er lik summen av K pluss P pluss I dividert med S, for deg som
   ikke er så glad i formler.)
   Hvor:
     * T = Tillit
     * K = Kredibilitet eller troverdighet
     * P = Pålitelighet
     * I = Intimitet – eller nærhet om du vil
     * S = Selvsentrerthet

Kombinert med sannheten om at åpenhet gjennom sosiale medier gir de som inngir tillitt i sitt lederskap den cred og anerkjennelse de behøver for fortsatt være gode ledere, får vi et godt arbeidsmiljø rundt omkring i org. off og næringsliv.
En metodikk som nok kan balansere synsing og hemmeligholdelse fra "hodejegere" - og vise personlighetsutvikling på tillitts-området over tid - mer enn "øyeblikksbilde"

Mange Norske ledere burde hatt en 360gr vurdering av seg selv, med en annen metodikk autorisert av DnVeritas,   basert på åpen og transparant tilbakemelding og navngitt fra hvilke kolleger/medarbeidere/kunder. Idag dyrker man frem til stor grad de som "skriker høyest", eller "spiller spillet" innad i de større organisasjonene, og det hemmer utvikling og arbeidsmiljø i mange organisasjoner!
Både kompetanse (skrevet om tidligere) og Tillits-profil burde være en åpen prosess for enhver ansatt, og resultater kan og lagres  på sin CV- enten i den offentlige "digitale bankboks", på sin blogg eller på sin LinkedIn -ident.

Åpenhet sikrer både mindre "cv-juks" - får frem de som ikke "skriker opp hele tiden" - og skaper en transparancy ift de ulike personlige egenskaper, uten at det dermed er fasitsvar på hva som er "korrekt" - for det varierer på tid, type jobbfunksjon og type arbeidsgiver. Kanskje det hadde spart både arbeidsgiver, kollegaer og personen selv for feilansettelser, noe som koster både tid og penger og ødelagte relasjoner i mange bedrifter og organisasjoner...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar