mandag 18. juli 2011

Parkeringsbot for ikke å parkere !!

Esso stasjonen på Grorud har klart det kunststykke å lage avtale med A/S Parkering (ukjent selskap i BBreg- men har et telefonnummer til tvilsomt og obscønt inkasso-selskap)  som både strider mot norsk lov og normal forretningsedruelighet.

Med kamera og stoppeklokke knipes bilister som kjører inn på bensinstasjonen, men kjører videre uten å handle bensin eller verdens sikkert dyreste/dårligste pølser. Kan det være fordi det ikke er parkeringsplasser å oppdrive at folk må kjøre videre? De 4 bilene som hver dag sniker 100 meter i rushkøen hjem for å rekke barnehagen før stengetid, er vel en dårlig motivasjon. (Det blir som om nattklubben skulle charge folk som endrer mening om å komme inn mens de står i køen...)

Boten får man i posten 14 dager senere når de har funnet eier av bilen. 700,- takk!
Eneste konsekvens for dette selskapet er at de må ettergi boten hvis mottageren igangsetter en lang klageprosess!

En slik frekkheten, som altså er å ta politimyndighet i sine hender og håndheve dette burde honoreres med rødt kort og politianmeldelse - og bot som forteller at slik privatrettslig praksis aksepteres sikkert  i afganistan eller noen stater i Afrike/LatinAmerika - hvor man kan kjøpe seg til og fra alt.... men ikke i Norge i 2011!

Bilister (og de som kanskje ikke fant parkeringsplass på stasjonen) burde kanskje bare boikotte en slik bensinstasjon, det er vel det eneste som Esso - som har ansvaret for en slik avtale med en obskønt parkeringsselskap/inkassoselskap forstår!
Mitt største problem på bensinstasjoner er fortsatt at biler står parkert lenge ved pumpene, eller at kaffefolket blokkerer inngangsdøren mens det tar 10 minutter å betale bensin inne - da pølse&kebab-køen er lengre enn .... og går langsommere enn rushen ut av byen....

1 kommentar: