søndag 30. mai 2010

Thon i Apenes sine fotspor!

Endelig kom nestoren Georg Apenes sin etterfølger i Datatilsynet på plass, minst 6 mnd på overtid! Neppe overraskende, men desto hyggeligere at "forbruker-ombud-entrepenør" Bjørn Erik Thoen tar over DT-entrepenør Apenes. La oss håper ambisjonene strekker seg til videre utvikling av Datatilsynet, og med en fortsatt synlig og tydelig samfunnsrolle også.

Apenes var (heldigvis)litt kontroversiell i en rekke avgjørende spørsmål opp gjennom årene. Uredd, direkte, ærlig og uten tanke på å havne i huggestabbe eller gapestokk ved sine utspill gjennom 20 år.
La oss håpe juristen Thon ikke har mistet "gnisten" til å ta diskusjoner i krysningen mellom enkeltindivid, næringsliv og myndigheter. Vi trenger så absolutt ikke en "byråkrat" som vaier med vinden til alle sider og retninger. Da er det bedre med ledere som tør å provosere litt, rett og slett for å få frem bedre beslutningsunderlag i de sakene som er til behandling.
Jeg synes vel forbrukerrådet og han som ombud er blitt litt "blassere" de siste årene av Thons lederskap - så det er sikkert riktig å skifte "beite" for han. Blir man for lenge på en post- og har svelget litt mange kameler og møter seg oftere og oftere "idøra" ja da er det på tide å komme seg videre!
Utenom Datatilsynet er det vel bare DIFI og Post og teletilsynet som har en tilsvarende spennende samfunnsrolle..

Så lykke til med utnevnelsen, det er mange i bransjen som følger dine første måneder med stor interesse! Datalagringsdirektivet ligger på skrivebordet fra første dag.... tør du redusere den tildels hysteriske skremsel-polemikken - og se sakens faktiske kjerne?

men betyr det at forbruker-fokus for pendlere fra østfold blir skadelidende? Datatilsynet holder til i Fredrikstad - og mot trafikken går det 3 ganger så raskt.... og det blir neppe bymøter før lunsj heretter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar