onsdag 22. juni 2011

Dagens blomst til NFF !

Fotballforbundet fortjener dagens juni-blomst for sitt overraskende beslutning om å gi fotball-rettigheter til betalingskanalen Canal+ . I god "kunden bestemmer" ånd og uten å diskutere med eksisterende partnere TV2 eller NRK....
Er dette årets mest arrogante beslutning, og hvor NFF setter store inntektsrømmer på spil, vil tiden vise!
Men når "rettighetsprisen" på over 400 mio pr år ikke skal betales av NRK, så bør jo det bety at lisensavgiften derfra bør reduseres 10% i året fra 2014.. la oss glede oss litt over den tanken, men mest over at 100 timers fotball i TV ruten hver uke nå fjernes og legges inn på canal+!

Dette bør ihvertfall åpne for mindre fotballdominans  i TV ruten og oppblomstring av marginalidretter i TV ruten! Herrefotballen har jo fått skremmende stor plass de siste par årene, og som alle bølger som går opp, så vil de gå ned igjen. Også denne!

(fra mitt blogginnlegg april 2011)
En "toppserierunde" som tidligere var 3 intense, spennende og flotte sportstimer søndag kveld, legger nå beslag på TV-sendeflaten i 2011 som flg;
Fredag; Fredagskampen kveldstid
Lørdag; ettermiddag og kveldskamp + oppsummering
Søndag; ettermiddag og kveldskamp + oppsummmeringer
Mandag; Kveldskamp og analyse av tabellen
Tirsdag; I bakræven - analyse og spekulasjoner, rundens mål, rundens tabbe, SMS-innringningskonkkurranser og tilslutt oppsummering adecco-ligaen + kanskje 3 minutter om gravide jenter i toppserien for kvinner.
Onsdag; Speklulasjon om neste runde, oppsummering alle europeiske B-ligaer og kamper rundt forbi
Torsdag; sportsprofilen, trenerprofilen og spekulasjoner om neste runde som starter i morgen

Innimellom er det timesprogrammer før kampene og oppsummeringsprogrammer etterpå. Og reprisesendinger etter midnatt og i andre kanaler.. Sportsrevyen i alle kanaler sender samme oppsummering i 80% av sine sendeflater, godt hjulpet med 4 divisjon nederlands-drama som de får billig fra EBU.

Det er altså ikke mye plass til  andre idretter- kvinnefotball, seiling, golf , basket eller andre marginalidretter eller livsidretter i mediaruten. Og sportsjournalister som kan stort annet enn å kommentere mulig offside og gull-lenker og bilvalg  til Carew & Co - tror vi at de finnes og rekruteres lenger?

Det kanskje kan endres fra 2014 med den nye betal-kanal avtalen!

Hvis da ikke NRK begynner å lage slikt tøvete "radio-kommentar-TV som vi har sett TV2 gjøre siste året da" Kommentar uten bilde.....  For en media-innovasjon!

Takke meg til Internett som media - hvor jeg kan velge selv og være min egen "redaktør"...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar