mandag 1. august 2011

Drakk Petter Nome for mye gratis øl denne uken?

Hendelsene 22/7 i oslo og på utøya er for alvorlige til å slå billig politisk mynt.
Petter Nome roter seg inn i noe han ikke trenger å gjøre med sin famøse antydningsjournalistikk i Dagbladet. 

Som journalist vet han at ting blir vridd på av redaksjonene og ny overskrifter blir lagd.
Som direktør i bryggeriforeningen, har vel 22/7 lite med overdreven alkohol-misbruk eller alkoholbruk å gjøre. Derfor burde Petter Nome legge ned sin mørkerøde godt fargede penn til sår er grodd og ofre er gravlagt!
Den debatten som har vært siste uke har vært preget av verdighet og edruelighet - og slik bør det være når en slik tragedie slår oss alle i hjerteroten. Alle vet vel at man helst ikke skal dra de bastante meninger når man står midt oppe i en opphetet situasjon. Hverken på hjemmefront, i arbeidsliv eller i politikken. At vi senere i høst kommer til å få en diskusjon om debatt-etikk og ordbruk, i tillegg til våpenlov og overvåkningsgrense, er åpenbart. Da kan og vil sikkert Petter Nome og andre  ytre seg i det offentlige rom med sine meninger. (Erling Borgens kommentar i Dagbladets Magasin 30/7, som tar en spesifikk stortingsrepresentants meninger ut av sin kontekst - er også å trampe over i denne fasen) Deres kommentarer denne uken er smakløse, og den  media/informasjonsmessige erfarne Nomes utspill i dagbladet er faktisk mer ekkelt å forholde seg til enn om en sinnsfortyrret idiot skryter på seg org.medlemskap i hiphop/grafitti, tempelorden eller fremskrittpartiets ungsomsrørsle.

Jeg frykter jo at den  radikale Petter Nome på vei inn i politikken med sitt utspill - eller er det bare på "hobbybasis" at han forsøker å flagge en hentydning på fremskrittpartiet og siv jensen. Selv med den unnskyldningen Nome kom med i etterkant, var det faktisk på dagbladets skrevne overskrift, ikke innholdet i sin egen tekst han beklager.
Det er derfor Petter Nome som nører unødvendig opp en avsporing av den debatten som vil og måtte komme senere. Om denne slags argumenter blir en del av kommunevalgkampen vi står foran, så takke oss som skal høre på.

Dette er for billig retorikk og et slag under  beltestedet til organisert politiske kolleger. Det er ikke der arnestedet ligger!
Du skal skamme deg Petter Nome - og gå tilbake til diskusjonen om øl-portal og alkopolitiske temaer - sålenge dette da er din jobb !  

Når forholdene rundt denne triste hendelsen har roet seg ned, og tristhet blir erstattet med håp om å lære av hva som gjorde dette mulig, skal jeg blogge om hendelsen en gang til. Det er sak\gt og skrevet mye klokt siste uken, og det er i slike situasjoner klinten skilles fra hveten av stauthet i det offentlige rom. Kanskje oppsummeringen blir  med mer fokus på hvorfor det er viktig å inkludere alle ulike folk som man treffer, slik at vi medmennesker blir bedre til å fange opp signaler på folk som er på  vei utforbakke!

Det har hverken med islam, asylsøkere, fremskrittpartiet, europas nynazister, politiresursser eller dårlig beredskap å gjøre... Det har med menneskelig raushet og evne til å fange opp varsel-signaler å gjøre - på tvers av alle lovlige oppholdte i norge. At det samme kan skje igjen er viktig å forstå - det er bare det at historie gjentar seg aldri på samme måte - så det er andre virkemiddler enn bedre vakthold rundt regjeringskvartal og en politisk leir som skal til..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar