tirsdag 1. november 2011

ZORRY HELLAS !!

Den greske statsministers overraskende beslutning idag om å legge EU sin redningspakke ut til folkeavstemning vil bringe dette vakre, men akk så ..... landet inn i en ny blindgate som kun ender med at de blir kastet ut fra EU og Euro.
At landet er i stor fare for fullstendig kollaps er åpenbart. Hvem kontrollerer militæret der nede denne gangen?

Beste sammenligning er om din "borskjemte" sønn eller datter i mange år har levd over evne, og bevilget seg og brukt opp all verdens luksusgoder gjennom sin sorgløse studenttid. Luksusen, middagene og reisene  har ikke vært langsiktig finansiert.
Når avkommet sitter med 1 mill i forbrukt, spist og drukket opp gjeld, og en halvferdig utdanning innen et område som knapt noen setter pris på, så får du ikke jobb eller muligheter til fremtidig inntekt. Det hjelper lite at du går i protesttog og får igjennom at du kun skal jobbe frem til du er 52 år før en pensjon klikker inn..... du er avhengig av sponsor hele livet!

Når så alle onkler og tanter så går sammen for å halvere gjelden din, mot at du og alle dine venner lover å forsøke å få til noe som heter verdiskapning inenfor en offentlig økonomi (grekerne er gode på alt som er svart.... men det bidrar jo til at statskassen ikke får et snev skatteinntekter til å betale sine fremtidige forpliktelser med..)

I gamle dager så reddet de seg ved å devaluere sine drakmer med hyppige mellomrom. det kan de ikke lenger... Nå spekulerer de at ingen land før dem er "slått konkurs"! Eller er det bare et høyt pokerspill på gang, ut fra at statsministeren trenger å trikse det greske folks "støtte" for avtalen og for de innstrammingene som uansett vil komme?

Dette går ikke lenger - grekerne må skru tiden 50 år tilbake i sine krav til levestandard... ikke langt unna det nivået nabolandene har. Problemet med Zorroene er at de mener at deres azurblå historie som "intellegenzians vugge" burde gi dem fribilett på første klasse betalt av alle andre enn dem selv! Selv Fetaosten får vi fra danmark jo.... hva er det som er igjen utenom reiselivet der nede?

La oss håpe det blir billige kalkmalte strandeiendommer med blå vinduskarmer neste årene i kort avstand fra internasjonalt kontrollerte flyplasser - dog ikke risikofritt investering....

For dette er det verste form for politisk snobberi og hazardspill jeg kan se for meg... Zorry to say!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar