torsdag 13. januar 2011

For rask utsendelse av Marie Ameli ?

Igjen får UDI og justisminister spørsmål om de ikke tar menneskelige hensyn når et menneske, i denne saken en ung, flink og snakkefør jente på 25 år, blir arrestert og satt på ventecelle for utsendelse fra Gardemoen. Sikkert ille for den enkelte det gjelder, men er det noen annen løsning på hva samfunnet kan gjøre mot mennesker som har fått endelig avslag på en asylsøknad?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10013311

Det kommer ikke frem noen informasjon om hvorfor familien (med den gang lite barn) reiste fra russland og til finland, deretter sverige for å komme til norge for 9 år siden. Ingen journalist forteller hva som lå bak asylsaken, hvorfor den ikke ble innvilget i finnland eller sverige, eller hvor foreldrene er idag.  Faktum i saken er at i 2004 ble endelig avslag på asylsøknaden gitt til dengang en 19 årig jente og hennes foreldre. Og ingen hevder at det er kommet nye fakta i saken etter det vi alle faktisk må tro var en riktig saksbehandling. Avslaget ble gitt etter mindre enn 2 år i landet- sikkert på et asylsenter som var "populære stue-plasser" dengang- og redningen for de minst lønnsomme høyfjells- og skogshoteller rundt omkring i landet.... 2 år er minst 1,5 år for lang tid i seg selv, men mere responsitivitet ligger det ikke mulig å få til, tilsynelatende...

men saken viser hvor ille det er når det går ytterligere 7 år fra endelig vedtak - til tiltak faktisk skjer. Enten de gjemmer seg eller hvordan de nå klarer å overleve i et regulert samfunn.
Vi snakker om at det finnes 40-50.000 tilsvarende "papirløse- ulovlige" mennesker som lever sine ulike liv (med eller uten fastlege og førerkort...)
Selv med justisminsiterens organiserte flyvemaskiner (inkl. de hvor kriminelle eller sosiopate  folk sendes uten politifølge) gjør at ca 5000 blir sendt ut fra Norge årlig, betyr det at det vil gå 10 år før "alle" er ute- forutsatt at de ikke kommer tilbake igjen til kjærester eller venner de har fått rundt omkring i vårt langstrakte land.

Så det kommer til å bli mange Marie Ameli -saker neste årene. Sikkert flere som har fått gått på skole eller studert på vår fellesregning, og langt på vei "etablert seg" på god måte i samfunnet.
Eneste de kanskje glemte var å gifte seg- og på den måte gå fra den ene statistikken til den andre....
men UDI eller justisministeren kan vel umulig høre på amnesty eller rikssynsere i en slik sak? Det betyr at vi i tilfelle setter helt klare regler tilside og styres av "synsing og medfølelse" - i  mine ører er det som å akseptere at de som skriker høyest får viljen sin - og det blir feil!

1 kommentar:

  1. det komemr jo mer og mer frem i denne saken som inngir en stygg følelse av at det er et velregisert stunt fra klassekampen - og at historien om familien så absolutt er trost- men neppe kvalifiserer til beskyttelse her i norge!

    SvarSlett