lørdag 17. september 2011

Fra Lykke til Rødt i danmark !

Alt går i bølger - også i det politiske liv.

At det lå i kortene at  i sin tøffe økonomiske situasjon i landet at danskene kaster den sittende LykkeLøkke regjering  og går for et vinnende vesen i Helle Thorning-Smith forbauser ikke. Det har hendt de fleste regjeringer opp gjennom tidene...

men bak denne grenseløse begeistring hos de røde tilhengerne, så er faktisk det dårligste sosialdemokratiske valgresultat på over 100 år, og selv med katastrofevalg for de konservative, så er Venstre (danskenes høyre-liberale) danskenes største parti.
At de skal forsøke å regjere  i tiden fremover med 4 andre partier som samlet har 50,3% og hvor SF har gått ned 30% til under 10% vil skape noen utfordringer i det danske politiske system. En løsning med borgelige partiet Radikale Venstre er et syltynt grunnlag for å kunne drive fram "egen politikk"

 I glede over makten de har fått på lån - la oss gratulere danskene med at de kan skrive ut nyvalg i perioden, i motsetning til oss som er stuck i 4 år av gangen.. Danskene har en historie med småpartier, koalisjoner, person-forflytninger over partigrenser etc. Det har aldri vært "enkelt" å lage en langsiktig politisk plattform innenfor de hvide sandstrende der sydpå...

Om dette skjøre resultatet og plattformen holder mer enn et lite år - kortere tid enn at de får gjort noe virkelig galt, vil forbause meg stort !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar