torsdag 22. september 2011

Smart Digital CV Base

Med jevne mellomrom tas folk med buksene nede i jobbsøknadsprosessene. 
Feil tittler, akademiske grader, kjøpte vitnemål, svarte fagautorisasjoner og direkte lureri øker skepsisen til det som folk sender av søknader!
Det som sannsynligvis starter som en liten hvit løgn, medfører 10-20 år senere en livsløgn man ikke kommer ut fra. Alt fra Doktorgrad- til rørlegger-dokumentasjon er manipulert og forfalsket og ingen vet hvor store mørketallene er - og da setter man lupen kun på de som har snytt på de formelle eksamensgraduation og ikke f.eks yrkespraksis.... !

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10092267

Det viktigste er en åpenhet - noe både blogg og sosiale medier er iferd med å fremtvinge. Åpenhet fremtvinger ærlighet - og er selvkorrigerende i seg selv!

Hodejegerne og rekrutteringsfirmaene skal gjerne ha alle til å legge inn alle CV data inn i sine respektive database-løsninger. Og folk bruker mye tid på å oppdatere alle ulike steder, inklusiv hvis man søker arbeide i de store firmaer. Dette er sløseri med folks tid - og gjennom alle tider så har det vist seg å bli mye datafeil hvis man legger "samme informasjon" ut på mange ulike databaser. !

Utfordringen er hvis du skal begynne å endre på profiltekster, eller oppdatere senere. Hvor var det din CV var lagt inn,og hvilket passord var det som ble benyttet??

Løsningen er å sette arbeidet med CV oppned! Lag EN kilde for formell CV og autorisasjons-informasjon, og knytt den sammen med personnummeret.
Sett derfor personen i forsetet og alle som trenger infomasjon om deg rundt - og få de til å hente ut offesiell korrekt CV informasjon.... fra den enkelte. Det er lettere at kontrollfunksjonen legges der, enn at alle 200.000 arbeidsgivere skal implementere flere prosesser og rutiner for å fange opp de feil som ligger i søknadsbunkene!

Alternativet er at det blir etablert en "frivillig" kildedata på LinkedIn , eller at folk lager en egen "åpen"  CV-Blogg. Det er kanskje de mest troverdige kildene for CV som man kan få.
Hvis søkere peker på denne datakilden når du søker jobber eller skal inn i prosjekter/frivillige organisasjoner, så har du kontroll på at alle arbeidsgivere får oppdatert informasjon. Da er informasjonen "åpen" og søkbar - og det i seg selv er selvkorrigerende for feil.
Dine gamle kolleger som ser deg på LinkedIn vil sannsynligvis peke på hvis du har skrytt på deg lengre eller bedre fartstid enn faktisk...

At dette også burde kunne med hell implementeres som del av den offentlige "Min side" er åpenbart. Da kunne man laget en "personlig digital bankboks" med attester fra skole/utdanning samtidig, og "attestert" dette på korrekt måte.

Alle skole/studie steder samt steder som utsteder autorisasjoner sender graduation informasjon inn til denne basen, og eksisterende input fra utenlandske utdannigsinstitusjoner går også rett inn automatisk...

Gratis ide til stor samfunnsnytte til Rigmor Aa og Hanne B herved oversendt!

Litt mer nyttig å ha en slik kilde-side , enn å bare kunne skifte fastlege - hvis du husker passordet som trengs for å gå inn på disse sidene hvert 10 år....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar