onsdag 16. februar 2011

Med kniven på strupen Hr Justisminister Storberget!

Igår vitnet justisminister Storberget i tingretten, i en fillesak med en russisk Nynazist som vel fikk maksimal oppmerksomhet om sin sak. At denne personen er dømt og sitter i norsk fengsel, og med god hjelp fra overbetalte advokater uten moralske skrupler manøvrerer seg inn i en "Krekar-situasjon" er ille.
At Storberget i sin pappapermisjon blir revet ut av ammetåke og hjemmlig freden og roden for sin uttalelse for 4 måneder siden på TV , som sa at denne mannen burde sendes raskest mulig ut av norge- viser hvor humane og på den lille mann sin side norsk rettsvesen er. Men på en måte så får Storberget som fortjent- da det er han som kan løse hovedproblemet med kriminelle utlendinger i Norge.....

Men når politiet (som har ansvaret for sikkerheteten i tinghuset) forteller at en av de norske nynaziztvennene til denne russeren løper i tinghusets ganger samtidig med kniv på kroppen (og sikkert andre venner hadde pistol?) , tett opp til vår justisminister så dreier plutselig saken seg om hvor vi skal sette beskylttelsesgrenser i det offentlige rom . (Nazistvennen tilog med hilste på Storberget...)

At det raskt kommer å plass en metallscanner i inngangsdøren, som gjør at folk med styggdom i lommene vil måtte gå kjøkkenveien inn i tingretten, tror jeg Storberget sikrer på de trange 2011 budsjettene.
Det er ikke bare en mur med informasjonseksperter disse politiske dyrene gjemmer seg bak- snart er det fysiske sperrer også!!

Men det justisminister Storberget  skulle gjøre, nemlig lage avtaler med de 10-12 aktuelle land som fyller opp våre fengsler så disse kan få lov på norsk regning å sone i sine hjemmelige fengsler, tror jeg ikke han er tøff nok til å iverksette.....
(TV2 varsler samtidig idag at politiet slipper ut  mer enn 1/3 av varetektsfengslende grunnet plassbehov....men det er vel ikke så farlig at disse menneskene er raskt tilbake i gatene klare for nye forbrytelser... )

Hvem kan fortelle justisdepartementet om denne WinWin-løsningen ??

(fra tidligere bloginnlegg)
- Betal fengselsplasser i deres hjemland - og la pengene komme ved at de rapporterer at den enkelte fange faktisk eksisterer og er plassert i fengselet innelåst i den avtalte periode (= dømt straff i Norge)
Før dem ut på de (snart) daglige/ukentlige innvandrerflyene - stordriftsgevinster på logistikken ligger her - og la dem sone i deres hjemland !
Om 40-50% av de insatte i Norge hadde måtte reise hjem til Albania, Irak, Russland, Latvia, Irak, Tunisia, Romania etc for fengselssoning av en "hvilken som helst" dom de har fått i norge, må vel det være riktig tanke, klok og bistandsfremmende løsning og langt innenfor menneske-rettighetene.
Jeg er sikker på at det vil koste 10-20% av de norske fengelseskostnadene også, men kanskje det viktigste; bidra til at disse landene også kan bygge opp en godt fengselsvesen !

Og de fleste av desse dømte forbryterne skal eller bør jo ikke integreres i Norske samfunn heller etter sonet dom, så her vil det være hjelp til selvhjelp med at de knytter kontakt til lokalmiljøet i sitt hjemland.

Sjekk tilbakevendingsstatestikken- de store gevinstene er faktisk at disse forbryterne aldri kommer inn til Norge igjen!
----
Må det et fysisk kniv-angrep til på regjeringsmedlemmer før de bruker sunn fornuft i sine forslag- eller må regjerningen bare byttes ut i 2013 ??


Og det aller beste ; Litt ferre innsatte i norske fengsler - litt mindre farlig å jobbe der for våre fengselbetjenter - og de får litt bedre tid til å hjelpe de som har havnet på skråplanet tilbake til et verdig og lovmessig liv når soningen er ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar