onsdag 9. mars 2011

OsLo2022 - Olympisk modighet!

Et VM er over, og mange røster reiser seg i begeistring for at vi skal søke OL.
Holmenkollen har i overskuelig tid alt som skal til for å innfra "den største delen" av kravene som stilles for anlegg - og muligheter for å samle begeistret publikum uten å "skyfle folk 2 timer unna" er tilstede. Fra anlegget lages spectalurære bilder som viser fjell, fjord,by og skog som praktfulle rammer for den sportslige dyst! Det tenner media og dermed oppmerksomheten!
La oss være enige om at et fremtidig OL trenger å ha en eksisterende by over en viss størrelse - ikke for å kunne arrangere (Lillehammer var fantastsisk) men for å oppnå omfattende synergieffekter etter lekene må det en større by inn i bildet. Vancouver klarte det. Regnestykket med å måtte bygge "alt opp", slik alternativet var i Tromsø, klarte det ikke. Synergien med "lofoten-effekten" får vi ved å fly alle OL-gjestene inn nordfra til arrangementet og dessuten manipulere grovt med Lofoten-bilder i vignetten....

Kanskje OL2022 vil medføre hurtigtog fra København-Gbr og presse frem bedre inn/ut samferdselløsninger fra Oslo, tilsvarende Lillehammer fikk 4 felt vei til Minnesund, tunnell i brummundal og noen rette lokaleveier.. Da blir det positiv etterbruk for mange
Jeg har vondt for å tro at med et Oslo OL så beholder man smedstadskrysset og strupings-strategien slik den er pr idag.... Og kanskje frognerseterbanen forlenges helt til tryvann,slik at våre bortskjemte barn kan lære seg å ta trikken opp i den flotte alpinanlegget? Litt lokal krydder og fordeler er alltid bra å drysse ut i en OL søknad!

Nå er vel snart etterbruksfondet etter 1994 for Mjøsregionen brukt opp, og noen skal etterkalkulere arbeidsplasser og gevinster for Lillehammer, Hamar og Gjøvik. Hvor mange flere innbyggere ble "trukket opp" og har etablert seg i primær/sekundærnæringen  til Lillehammer regionen?

OL 2022 gir Osloregionen mulighet for å markere oss utover norges grenser, og vise kanskje frem den flotteste vinter-hovedstaden i verden. Noen års mediafokus + 14 dager i februar med de utrolige bilde-muligheter kan kanskje få tilbake Oslo som Santa Claus fødested....
Men noe mere må jo gjøres, uten at det trenger å koste 30 mia som Tromsøs alt. Vi har tross alt hoteller, mye infra og alle skianleggene allerede!
Det nbeste forslaget er å bygg ut Norefjell som alpin/bok -anlegg igjen og lag biltunell fra Skøyen Grini-lommedalen - Åsa og til Hønefoss. Dermed blir det 17 minutter til Hønefoss og 32 minuttters kjøring til Krødern Det skaper positiv synergi for en hele rignerike region. .
Wyllerløypa er fin for de nye skateboard/crossboard og mulig slalom.
All langrenn Biathlon og Hopp i Holmenkollen - uten nye investeringer
Alle hallidretter (Hockey etc) fordelt på alle byene på østlandet! + Spectrum !
Premie-sermonier i Oslo sentrum som under VM med 100.000 har jo vist seg å gi det riktige TV-bildet, og nachspiel på slottet hos Harald og Sonja - da vanker det gode OL-klemmer til alle!

Så det er bare å tegne logoene og komme igang med arbeidet for å legge inn søknad! Gjenbruk og edruelighet i kostnads-siden på anleggene burde kunne innfris.
Og presse Åsne til å ta dette "12 års prosjektet" på sine skuldre, slik Heiberg gjorde på 80-tallet. Hun får ros og glede før hun havner i "pampegruppen" i IOC.
Og noen visjonære idretts-samfersdsel-turist-politikere som tør å løse oslos utfordringer på en smart måte.

Idrettsresultater og utøveres holdninger til å prestere smitter positivt over på næringsliv i de fleste bransjer.
Og Norge som da "på vei ut av oljealderen" trenger næringslivsresursser som liker og klarer å lage sine "Northug-rykk" og duracell-innsatser! (med påfølgende årets beste kongeklem!!! )
O sLo2022

O sLo2022

O S L
  2022

Holmenkollen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar