lørdag 12. desember 2009

Online Mobile i nyhetens bilde!

Når billedkvaliteten på mobiltelefonen blir bedre, og folk blir gode til å formidle korte nyhetsglimt, KAN bruk av mobil endre nyhetsbildet. Hvorfor? Fordi de fleste som leser ordinære artikkler i media om forhold de kjenner GODT til, eller som de har vært øyevitne til, stiller seg ganske forundret i 9 av 10 tilfeller hva som blir beskrevet."Det er jo ikke det som hendte!!" Journalister vinkler selv ulykker annerledes, og har fokus på andre skandaler eller personlige spekulasjoner. Eller de klipper og stjeler fra nyhetsbyråer og hverandre, sittende på gode stoler i desken. Eneste oppsøkende deltagelse snart fra pressen er når kronprinsessen skal åpne et kultursenter med 20 kameraer rundt seg.. Eller en eller annen realitydeltager forteller stolt på TV at han bare fester og sjekker opp damer hele tiden - som et 5 måneders agurg-repitisjon!


Hva ville skjedd hos Tiger Woods hvis en nabo faktisk hadde filmet bilkrasjen- og ikke ble en brikke i "hviskeleken rundt bordet" Spart nyhetsbildet for vås og spekulasjoner? Han heter vel ikke Tiger for ingenting!!
Eller når folk dokumenterer tilfeldig vold i oslo sentrum, og kan sende bevis til politiet samtidig? Kommer politi og rettsapperat til å bli responsive da? Eller skal vi fortsette i all evighet med "hviskeleken rundt bordet" som alltid gir en dramatisk annen historie eller setning!

Mobilbloggere vil komme, og redigeringsverktøy som gjør at du setter sammen din egen nyhets-bilde på enkel intuitiv måte, er å¨vei.
Mediamakt går fra Akersgata til dine fingrer! Journalister, på tekst eller bilder får direktekanal til "markedet/lesere" som et alternativ til å sende inn stoff til desken som vrir sannheten dit de vil!
Det er regimeskifte det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar