søndag 6. desember 2009

Tollvesenet med blålys etter bestefarbilist med 1 spekepølse for mye??

Dagens søndagsagurk fra TV2 nyhetene; Tollerne vil ha blålys for å stanse bilister. Makan til aksjon for å høyne statusen for yrket...

Vi har lest i media om konfrontasjon mellom tollerne og politi-spanere, som følger utlandske proffesjonelle smuglere i biler fra europa. Når smuglerne blir stanset på grensen, får tollerne fjær i hatten og + i statestikken, mens bakmennene slipper fri.
Har forståelse for at tollerne skal rettferdiggjøre sin innsats, men det viktigste er allikevel at politiet, med internasjonalt samarbeid tar mest mulig av de organiserte nettverkene. Bra hvis det er i samarbeid med politiet, men¨å tro at tilfeldig utvelgelse på grensen tar mere enn noen % eller promille av ulovlig gods er helt feil!

Er det tollere som skal kjøre etter og stanse bilister så får de samarbeide med politiet, og følge deres kommandoer! Og med Maglite med rød tupp på, så vet alle at det er tollgutta som er ute. Vi har vel alle blitt tatt fra en enkelt vinflaske eller snaps som ligger i bilen av over-ivrige tollere - så derfor gjør det godt å vite at de må vifte med en Maglite hvis de kommer etter oss på Mosseveien!

La en toller-elitegruppe samkjøre med politiet, og la resten drive tollbyråkratiet på grensene.
Det skulle sikre redusert jakt på bestefar med en fleskepølse eller snaps for mye på vei hjem fra sverige!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar