onsdag 3. mars 2010

Passe tåke i Holmenkollen på åpningen!

Idag skinner sola over Holmenkollen, som jeg ser fra mitt kjøkkenvindu. Mye lyskastere og nattarbeid har det vært der oppe siden ifjor da pengepungen for overtidsarbeid og ekstraentrepriser ble åpnet.. Men nå er stillaser på vei bort og hopperne på vei inn, og ingen skal ta bort gleden ved at Annette Sagen som banebryter får den første nye bakkerekorden!

At nasjonal-symbolet for 19.gang er endret, for rimelig mange penger og etter noen byråders avgang, skal jeg ikke borre i videre. Det viktigste med hele anlegget er at det er kommet flere "nye" deler, 5 mindre bakker i Midstuen får kasnkje nytte for byens skihoppere, ny skistadion og rulleski-løype gjør kanskje at det blir flere enn utlandske turister oppe i anlegget.
Så får vi håpe at kommunen og ski-anlegget også har tenkt på bilparkering for alle utøvere og deres foreldre, når anlegget skal brukes som trening- og konkkurransearena flere ganger i uken. Jeg håper, men er ikke overbevist om at det ligger under samme prisnivå (70-80,- pr time) som på Aker Brygge og i sentrum. Og ikke si at Holmenkollbanen er alternativ for utøverne å komme seg inn i anlegget....
Da blir det dyrt å være "support- og transportsjef" for barn og ungdom som driver med vinteridrett...
Men idag gleder vi oss over første flinke fugl i bakken, Anette Sagen, selv om OL-på-sidelinjen-satte Romøren har vært prøvehopper igår allerede!Hvordan de gamle hopporganisatorene klarer å unngå at Anette Sagen er med på "generalprøven" lukter lang vei feil holdning og "det er vi som bestemmer til slutt". All bortforklaring fremover blir som å flakse i lufta med nedslag på kulen! Hopp-folkets åpenbare motstand av jenter og skihopping de siste 10-15 årene kommer opp i all sin kvalme utover våren!
Herregud, skihoppere idag er jo bare noen få meter over bakken, beskyttet av vindskjermer til hundrevis mio kroner! Hopping er jo beskyttet "barne-skirenn" blitt og kanskje de kan lage rekruteringsgruppe for oss over 50 som liker litt luft under vingene!

Men HURRA for norges beste og mest eksponerte monumentanlegg , det er meldt strålende sol og ingen vind som seg hør og bør på HK!

Vårt største ønske utover mange årlige turister der oppe, bussende opp på trange og svingete bygdevei, må være at all bilparkering ihvertfall blir gratis slik at det blir et levende nasjonalanlegg! Vi, innbyggerne i Oslo har jo allerede betalt 1,8 milliarder, og jeg tror ikke kommuneskatter blir mindre av at museumsinntektene slår alle rekorder fremover!
Men når det gjelder parkeringsplassiveren i Oslo så sitter jeg med en uggen følelse at her blir det billetter, dårlig plasserte automater, 70kr/timen og masse gebyrsaker!

1 kommentar:

  1. Ja, gjør anlegget tilgjengelig for Hvermann Oslobo. Det fortjener vi!
    Nille JK

    SvarSlett