mandag 8. mars 2010

SV -øker skatten så mye at de velter ut av regjeringen før jul??

SV reserverer seg mot regjeringes statement om at personrelatert skatt ikke skal økes for 2011. Snakk om å bidra til forutsigbarhet... og sørge for å kvalifisere seg til fullt brudd i regjeringen!

Høyesterettsdommen mot rederne forrige måned var ikke gammel da Audun Lysbakken gikk hardt ut i media og sa at de nok skulle finne andre måter å få inn skatt fra rederne.... rederne måtte betale mere til fellesskapet! Til tross for altså en høyesterettsdom hadde stadfestet at Kristin Halvorsen som finansminister ikke kunne innføre lover i norge med tilbakevirkende kraft.
Holdningen og utspillene til SV i skattepolitikk er skremmende, forkastelig og forhåpentligvis så virkelighetfjern at Statsministeren må og bør tenke på hvordan han kan styre siste del av perioden utenom SV.

At Halvorsen ikke er overrasket over maktpolitikere som Borthen Moe, Hareide eller Skei Grande snakker med Jens på ulike "nachspiel" i og rundt regjeringslokalene, skal man ikke være forundret over. Kanskje vi skal være glad for det tilogmed, hvis man da ikke er tilhenger av sterke små vippepartier i sentrum...

Historiene om det politiske spill kommer alltid frem fra de som har forlatt arenaen, frivillig eller ikke. Først som uautoriserte tynne bøker med god hjelp av journalister som trenger litt ekstrahonorar i trange media-tider, deretter angrep fra andre soldater i deres biografier, for til sist fra egen biografi hvor den "historiske" korrekte sannheten" om paranteser i den politiske maktkamp får sin subsiderte trykksverte!

Jeg tror det kommer endel bøker fra forsmådde, påsidensatte sosialister fremover. Det var noe om "revolusjonen som spiste sine egne" jeg leste om i forrige årtusen.
Historien gjentar seg alltid, det som gjør det litt uforutsigbart er at den endrer litt på karakteren hver gang så den er vannskeligere å få øye på....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar